Saapaslaisten esittelyä

(Toki tässä ei ihan jokainen saapaslainen näy, mutta aika moni jo.)

Matti

Moi.

Mie olen Matti ja vastaan Saapastoiminnasta Joensuussa. Saapas on miun juttu. Mikä se Saapas sitten oikein on? Saappaassa tai koko nimellä Palveluoperaatio Saappaassa kohdataan nuoria siellä, missä nuoret ovat: kaupungilla, nuorten suosimissa oleskelupaikoissa, netissä suomi24:llä / YouTubessa / Instassa / TikTokissa / Tukinetin Saapaschatissa ja foorumeilla, Saapaskahviloissa ja Festareilla. Jutellaan, kuunnellaan ja tarvittaessa autetaan erilaisissa asioissa; paikataan haavoja, etsitään tavaroita, saatellaan johonkin turvalliseen paikkaan jne.Joskus v. 1985 sain ensimmäistä kertaa olla Saappaan mukana festareilla ja siitä kipinä syttyi. Vuodesta 1995 olen vastannut jonkun Saapasryhmän toiminnasta ja vuodesta 2017 Joensuun Saappaasta.Tämä on Saapasperheen yhteistä olemista ja tekemistä toisten hyväksi. Ja olen ihan varma, että mikäli en tekisi tätä osana omaa työtäni, niin tekisin sitä vapaaehtoisena. Leikillisesti puhumme tuosta Saapasperheestä ja Saappaan muotoisesta sydämestä. Oman kokemukseni mukaan ne ovat niin totta ja kertovat hyvästä ystävyydestä toisten saapaslaisten kanssa ja isosta halusta (ellei jopa himosta) auttaa toisia ihmisiä. Tätä minä ole Saappaassa kokenut ja siksi olen ylpeä jokaisesta Saappaan vapaaehtoisesta, jotka valvovat öitään nuorten hyväksi. Lisäksi: saapaslaisella on aina aikaa juuri Sinulle.



Katariina

Moro! Mää oon Katariina. Olen mukana Joensuun Saappaan NettiSaapas-toiminnassa. Parasta Saappaassa on se, että pääsee keskustelemaan chatissa arkipäivän asioista ja elämän suurista kysymyksistä. Välillä katsellaan YouTubesta nuorten tekemiä videoita mieltä askarruttavista asioista. Parhaan mukaan koitetaan tsempata ja auttaa vaikeissa hetkissä. Välillä tykkäillään hauskoista videoista tai jutellaan urheilusta, lemmikeistä, koulusta tai muista mukavista jutuista. Iloista viikkoa ja moikataan kun tavataan❤



Tiia

Hei, olen Tiia Joensuusta ja olen Joensuun Saappaan vapaaehtoistyöntekijä. Hain Saapas koulutukseen 2021 ja olen käynyt koulutuksen kokonaan, tässä hommassa pääsen tapaamaan nuoria ja käymään heidän kanssa keskusteluja lyhyitä ja pitkiä. Halu on tehdä nuorten kanssa hommia, joten tässä yksi polku siihen hommaan. Saapas homma tuli tutuksi jo nuorena itselle, jota pidin tärkeänä, kun joku tuli juttelemaan. Joten haluan tehdä tätä tärkeää hommaa nyt itse.



Pirkko

Olen Pirkko ja toimin Joensuussa Saappaan vapaaehtoisena. Olen ollut kiinnostunut Joensuun nuorista ja hieman huolestunutkin erilaisten päihteiden lisääntymisestä nuorten keskuudessa. Halusin nähdä omin silmin tilanteen täällä. Nuoret ovat hyvin haavoittuvassa vaiheessa nuoruuden kuohuissa ja monelta harha-askeleelta vältyttäisiin, mikäli turvallisia aikuisia olisi heitä kohtaamassa ja auttamassa.


Mika

Hei. Olen Mika Joensuun Saappasta . Saapas on omalta osalta alkanut jo vuonna 1993 . Silloin olin n. 5 vuotta saapastelemassa. Nykymuotoisen saappan koulutuksen olen käynyt 2018. Kävin myös nettisaapaskoulutuksen sekä Saappaan ohjaaja koulutuksen. Saapas on minulle elämäntapa. Saan olla nuorten kanssa toimimassa erilaisissa tapahtumissa ja jutustella usein mukavista nuorille ajankohtaisista asioista.jonkin verran myös heidän huolia selvittää. Olen toiminut myös työssäni nuorten kanssa. Nuoreen täyttyy saada tunne, että olet siinä läsnä Silloin myös saa luottamuksen, joka on tärkeä nuorten kanssa toimiessa. Näillä eväillä nuorten kanssa kesää kohti.


Samu

Moikka!Mä olen Samu ja mä olen mukana NettiSaappaan toiminnassa. Mä lähdin tähän toimintaan alun perin mukaan, kun se vaikutti mielenkiintoiselta. Mun mielestä Saapas on tärkeä, koska Saapas kohtaa & kuuntelee. NettiSaappaassa voidaan keskustella ihan arkisista asioista, ruuanlaitosta urheiluun, mutta voidaan myös käsitellä syvällisempiäkin murheita & kysymyksiä. Saapastoiminnassa on parasta onnistuneet kohtaamiset & niistä saatu palaute. Saappaassa on myös erinomainen ryhmähenki, joten tässä on kiva olla mukana.